Get Adobe Flash player

Streekproducten

Voor lekker hertenvlees of een mals stukje vlees van onze brandrode runderen kunt u terecht in ons streekwinkeltje. Wat dacht u van bijvoorbeeld een smakelijke hertenburger, een hertenbiefstuk, runderbiefstuk of puur rundergehakt...

Onze koeien en herten grazen, als de weersomstandigheden dat toelaten, vrij rond op onze onbespoten weilanden. Dat is goed voor het welzijn van onze dieren en bovendien is het goed voor milieu, natuur, landschap en uiteindelijk ook goed voor u.

Ons vlees bevat geen chemische geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveermiddelen. Onze dieren krijgen biologisch voer waaraan geen antibiotica worden toegevoegd. Een dier dat in rust en ruimte opgroeit ontwikkelt zich beter.

Komt u voor vlees gerust bij ons langs. Mocht er niemand bij de winkel zijn, dan kan het zijn dat wij achter op het erf aan het werk zijn. Trekt u dan, letterlijk en figuurlijk, gerust even aan de bel. Deze hangt voor aan de stal.

 

RECEPT:

 

Hertenstoofpot.

Ingrediënten:

 

500 gr. hertenpoulet peterselie

1 blikje tomatenpuree bieslook

1 teentje knoflook selderie

2 dl. rode wijn 1 prei

1 eetlepel citroensap of wijnazijn peper en zout

1 dl slagroom

5 cm winterwortel

1 eetl. origano of basilicum

1 eetl. allesbinder

60 gr. boter of margarine

 

Snijd de hertenpoulet klein en bestrooi deze met zout en peper.

Verwarm de boter in een pan en bak hierin het vlees rondom bruin.

Voeg de prei in ringen toe en fruit deze mee.

Voeg vervolgens de puree, de kleingesneden knoflook, de wijn, het citroensap, de wortel in blokjes en de oregano toe en stoof dit

gedurende ca. 100 min.

Bind het stoofvocht bij met allesbinder en voeg de room en de gehakte tuinkruiden toe.

Serveertip : Hertenstoofpot met rode kool en gekookte aardappelen of pasta

 


SMAKELIJK ETEN